Tax review (tax health check)

Tinand cont de dinamica si complexitatea mediului fiscal romanesc poate fi dificil sa tineti pasul cu toate modificarile,Tax review (tax health check) .Si sa aplicati cel mai relevant tratament fiscal tranzactiilor desfasurate de dumneavoastra. In acest scop, expertii nostri vor face o revizie fiscala amanuntita care va poate ajuta sa descoperiti noi oportunitati .De optimizare a costurilor fiscale totale, sa diminuati rata fiscala efectiva si sa reduceti ariile de potential risc fiscal.  De asemenea, prin intermediul acestor servicii pot fi identificate potentiale posibilitati de recuperare a taxelor platite in exces.

In cadrul acestor servicii vom face analiza amanuntita a pozitiei fiscale a clientului prin intermediul unui proces . Ce include urmatoarele activitati, printre altele:

•  Revizuirea declaratiilor fiscale precum si documentele in baza carora aceste declaratii s-au intocmit
    • Revizuirea contractelor incheiate de client
    • Revizuirea inregistrarilor contabile pentru cele mai importante tranzactii
    • Analiza tranzactiilor cu partile afiliate
    • Intalniri cu  reprezentatii clientului

Taxa reprezintă acele obligații bănești pe care trebuie să le achite persoanele fizice și juridice pentru diferite prestații efectuate de autoritățile publice și constă în sumele de bani prevăzute de hotărâri sau ordonanțe guvernamentale. [1]

Taxele sunt un mod de redistribuție a bogăției indivizilor.[2]

Puterea de a taxa reprezintă puterea de a distruge, conform judecătorilor Curții Supreme de Justiție din Statele Unite ale Americii.[3]

Taxele sunt văzute și ca furt, fiind colectate fără consimțământul/voința celui ce a produs bunurile/serviciile ce sunt taxate: de exemplu dacă o majoritate de 6 indivizi votează, în mod democratic, taxarea unei minorități de 4 indivizi.[4][5]