Legea conversiei

Coltuc si Asociatii te ajuta cu Legea conversiei ,proiectul de lege referitor la conversia creditelor in franci care a fost declarat neconstitutional, iar ca alternativa la legea conversiei ramane legea darii in plata . Prin care  aveti posibilitatea sa solicitati readaptarea readaptarea si reechilibrarea contractului .Conform Deciziei Curtii Constitutionale nr. 623/2017.

Principii aplicabile. 

Aceasta lege a avut la baza principii ce sunt inca aplicabile, anume echitatea si impartirea riscurilor contractuale in executarea contractului de credit. Partile unui contract sub obligate sa execute intocmai si cu buna-credinta contractul incheiat in conditiile legii aplicabile. Pe langa modalitatea de a modifica un contract prin acordul ambelor parti. Exista anumite exceptii prevazute de legea romana, exceptii ce nu au putut fi avute in vedere la incheierea contractului . Si care pun una dintre partile din contract in situatia de a nu-si mai putea onora obligatiile contractuale.

Negocieri bancare. 

Coltuc si Asociatii initiaza si gestioneaza negocierile cu banca de la care aveti creditul, fiind experimentati si avand expertiza in astfel de conflicte juridice. In urma experientelor din sute de negocieri, AS Legal considera ca fiind importanta modalitatea de abordare . A negocierii cu institutiile financiare inca din prima intalnire; tocmai din acest motiv . Va incurajam sa apelati la specialisti pentru a construi un cadru prolific si oportun pentru a avea o pozitie considerabila in fata reprezentantilor bancii.

Restabilirea echilibrului contractual.

Sunteti indreptatit si aveti dreptul legal de a solicita restabilirea echilibrului contractual in contextul impreviziunii contractelor, principiu prevazut de Codul Civil roman.

Protectia consumatorului.

 Legea romana instituite din ratiuni de protectie a consumatorilor persoane fizice si de preventie impotriva clauzelor abuzive . Anumite reglementari si principii obligatorii pentru institutiile bancare. AS Legal va poate sustine. In virtutea bogatei expertize, sa solicitati alinierea comportamentului bancii fata de legislatia in vigoare.

Impreviziunea.

 In esenta, impreviziunea intervine când in executarea contractului a survenit un eveniment exceptional si exterior . Ce nu putea fi prevazut in mod rezonabil la data incheierii contractului în privinta amplorii si efectelor sale.  40 ceea ce face excesiv de oneroasa executarea obligatiilor prevazute de acesta. Drept urmare, clauzele contractului cu executare succesiva . In timp trebuie adaptate în mod adecvat la noua realitate in masura survenirii unui risc care se circumscrie ideii de impreviziune. In acest context, Curtea Constitutionala retine ca determinarea imprejurarilor care justifica aplicarea impreviziunii. Concept derivand din buna credinta care trebuie sa caracterizeze executarea contractului, trebuie realizata tinandu-se cont de ideea de risc al contractului.

Realitatea, insa, nu corespunde exigentelor legislative, astfel incat mare parte din contractele de credit  . Contin clauze abuzive sau obligatii excesive sau. Cel putin, nu respecta exigentele legislative favorabile debitorilor, ajungandu-se la situatia in care conversia creditelor devine o necesitate.

De aceea, Coltuc si Asociatii va sta la dispozitie pentru a analiza contractul sub aspectul conformitatii. Folosind toate inadvertentele descoperite in avantajul dumneavoastra si sa initieze negocierile cu banca in vederea restabilirii echilibrului contractual.

Vezi si #livecoltuc .

Urmariti-ne pe:
error