Contestatie la executare

Contestatie la executare Coltuc si Asociatii are o vasta experienta in contestarea executarilor silite abuzive, fiind pregatita in a va reprezenta in aceasta procedura.

Nu sunteti obligat sa acceptati executarea silita, legea romana oferindu-va un instrument juridic puternic prin care puteti contesta erorile sau nedreptatile intampinate denumit “contestatie la executare” .

Beneficii care se pot obtine in urma executarii silite :

Suspendarea executarii silite

Contestatia la executare reprezinta mijlocul procedural prin intermediul caruia puteti obtine desfiintarea masurilor ilegale de urmarire silita.

Anularea titului executoriu

Se poate obtine anularea încheierii de învestire cu formula executorie, precum si a încheierii prin care s-a admis cererea de încuviintare a executarii silite, daca au fost date fara îndeplinirea conditiilor legale .

Obligarea la executarea silita

Se poate face contestatie la executare si in cazul in care executorul judecatoresc refuza sa efectueze o executare silita sau sa indeplineasca un act de executare silita in conditiile legii.

 

Sanctiune de rea-credinta. Cand contestatia la executare a fost exercitata cu rea-credinta, contestatorul va fi obligat la plata unei amenzi judiciare de la 1000 lei la 7000 lei. Acesta este un alt motiv intemeiat de a apela la o echipa specializata in contestarea executarilor silite, fiind astfel protejat de a realiza personal erori care sa va agraveze situatia. AS Legal este dispus sa analizeze situatia juridica pe care o confruntati si sa gaseasca o solutie optima si sigura de a efectua o contestatie la executare.

Probe. In cadrul contestatiei la executare poate fi administrat orice mijloc de proba apreciat de instanta ca fiind verosimil, util sau pertinent in solutionarea pricinii, legea neimpunand vreo restrictie in acest sens. Echipa de specialisti AS Legal are expertiza in identificarea acestor probe si in construirea unui context favorabil pentru a obtine admiterea contestatiei la executare, suspendand sau anuland executarea silita.

Cine poate fi subiect al contestatiei la executare?

Au calitate procesuala activa in promovarea unei contestatii la executare:
1) Debitorul urmarit – atunci cand invoca nulitatea titlului executoriu sau a actului de urmarire, insesizabilitatea instantei etc.
2) Creditorul urmaritor – pentru ipotezele in care executorul judecatoresc refuza efectuarea executarii sau a aunui act de executare in cauza, cat si atunci cand sunt invocate incidente ivite pe parcursul urmaririi (aplicarea abuziva a executarii etc.)
3) Creditorii neurmaritori – care intervin in procedura de executare silita declansata de alti creditori
4) Orice alta persoana interesata – al carei drept a fost vatamat printr-un act de executare.
Specialistii AS Legal va pot reprezenta in realizarea acestor proceduri juridice impuse de legea romana.
Obiectul contestatiei la executare. Conform art. 711 din Codul de procedura civila pot forma obiect al contestatiei la executare:
1) Executarea silita insasi;
2) Incheierile date de executorul judecatoresc;
3) Orice act de executare;
4) Refuzul executorului judecatoresc de a efectua o executare silita sau de a indeplini un act de executare silita;
5) Incheierea prin care instanta a admis cererea de incuviintare a executarii silite;
6) Titlul executoriu al hotararii atunci cand sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea acestuia.
Vezi si #livecoltuc .
Urmariti-ne pe:
error