Consultanta corporate

Coltucsiasociatii.ro se ocupa de consultanta corporate pentru firma ta. Vezi si #livecoltuc . Infiintarea, dezvoltarea si mentinerea unei afaceri . in special la nivel international, poate necesita mult timp si efort din cauza birocratiei locale si a cadrelor legislative in continua schimbare.

La Coltuc si Asociatii, reteaua noastra coeziva de consultanti corporate si juridici a dezvoltat o gama larga de servicii . Care iti permit sa te concentrezi asupra afacerii tale ca si cand diferentele locale nu ar exista!

Am intalnit multi oameni care incercau sa inteleaga ce este profesia de consultant. Ce este consultanta in management si ce te face sa fii consultant? De ce apeleaza companiile la serviciile unui consultant? Cu ce se ocupa consultantii? Voi incerca sa clarific anumite aspecte si sa raspund la aceste intrebari in continuare.

Ce este consultanta in management?

Consultanta in management este definita ca fiind “crearea de valoare pentru organizatii, prin aplicarea cunostiintelor, a tehniciilor si a atuurilor pentru a imbunatati performanta. Acest lucru este realizat prin oferirea de consiliere obiectiva si/sau implementarea solutiilor de business.”

In cadrul unei definitii atat de largi, consultantii in management pot fi invitati intr-o organizatie pentru un numar mare de motive: de la nevoia urgenta de sfaturi strategice la managementul schimbarii la scara larga intr-o cadrul unei companii recent privatizate; de la redefinirea proceselor de management al relatiei cu clientii la instalarea unui sistem informatic in cadrul unei banci.

Consultanta in management este o cariera atractiva pentru multi, oferind o varietate de proiecte, provocari constante si oportunitati pentru dezvoltare personala. In cadrul organizatiilor, consultantii tind sa se specializeze in una sau mai multe arii de competenta cum ar fi tehnologia informatiei, gestionarea lantului de aprovizionare si logistica, resurse umane sau sa se canalizeze in mod particular pe o industrie cum ar fi utilitatiile, petrol&gaze, manufactura, domeniul bancar.

De ce angajeaza clientii consultanti?
Motivul cel mai raspandit pentru angajarea consultantiilor externi este aportul de capacitati si cunostinte ce lipsesc companiei in cauza. Alte motive importante includ abilitatea consultantilor de a oferi o viziune independenta si o perspectiva originala asupra problemei.

Consultantii externi:
• Ofera o viziune independenta, impartiala
• Prezinta o noua directie si indica pasii urmatori
• Diagnosticheaza problema si evalueaza posibilele solutii
• Realizeaza sarcini necesitand competente tehnice infrequently needed
• Implementeaza solutii/ noi sisteme si instruiesc angajatii
• Constituie resursa suplimentara

error