#poprire Cum se ridica poprirea Anaf sau de la executor in 2020?(coltucsiasociatii.ro)

#poprire Cum se ridica poprirea Anaf sau de la executor in 2020?(coltucsiasociatii.ro)

 

Aplicabile de luni, modificările ce privesc poprirea în contul datoriilor fiscale le vor impune noi obligații nu doar băncilor, ci și altor terți popriți.

 

Vezi video AICI

 

https://www.facebook.com/coltucsiasociatii/videos/287229768904240/

Poprirea unui cont bancar presupune ca banca sa blocheze contul bancar al unui client astfel incat acesta sa nu mai poata intreprinde o serie de operatiuni precum:

  • retragerea de bani din contul propriu (de la ghiseu sau ATM)
  • efectuarea unor transferuri (plati) catre alte conturi.

De retinut: banca nu poate bloca accesul la toate sumele din cont existand si venituri ce nu pot fi poprite. Contul de salariu se blocheaza conform legii, dar se vireaza catre poprire doar 1/3 din venitul lunar, iar diferenta poate fi retrasa din sucursala bancii.

Care sunt sumele pentru care ANAF nu va mai pune poprire pe conturi?

  • pentru datorii catre stat mai mici de 1.500 de lei pentru conturile persoanelor fizice (in luna martie plafonul impus era de 100 lei)
  • pentru totalul datoriilor catre stat de pana la 10.000 de lei in cazul firmelor mici
  • pentru datorii de pana la 40.000 de lei in cazul companiilor mijlocii si mari

In ordinul de presedinte ANAF, publicat in Monitorul Oficial din 21 martie 2019, se precizeaza ca ANAF nu mai pune poprire pentru sume mai mici de 100 de lei in cazul persoanelor fizice, 3.000 de lei in cazul companiilor mari, 1.500 de lei in cazul contribuabililor mijlocii si 500 de lei in cazul celorlalte categorii de debitori.

 

 

Lasă un comentariu