#malpraxis - Ce este Evali de la țigara electronică în ochii unui avocat de malpraxis

#malpraxis – Ce este Evali de la țigara electronică în ochii unui avocat de malpraxis coltucsiasociatii.ro

#malpraxis – Ce este Evali de la țigara electronică în ochii unui avocat de malpraxis

Evali, o afecțiune indusă de țigara electronică, a provocat 26 de decese anul trecut în Statele Unite, dar boala este necunoscută în România .

Informații  pe scurt privind #evali:

•    Nici un caz diagnosticat în România. În România, Evali este o afecțiune necunoscută și nu au fost diagnosticate cazuri până în acest moment.
•    26 de decese și peste 1.200 de îmbolnăviri în SUA, anul trecut. În Statele Unite au fost raportate, până în luna octombrie a anului trecut. 26 de decese în 21 de state. 1.299 de cazuri de Evali au fost raportate anul trecut în Statele Unite.
•    Media de vârsta a pacienților din SUA – 24 de ani. 70% dintre pacienții diagnosticați cu Evali în Statele Unite sunt barbați. Iar vârsta medie este de 24 de ani. 94% au utilizat produsul în săptămâna precedentă debutului simptomelor bolii, iar 88% au raportat consumul zilnic.

•    Care sunt simptomele

Medicul Florin Mihălțan le recomandă utilizatorilor de țigări electronice sau alte dispozitive de tip vaping să își monitorizeze eventualele simptome

– dureri abdominale, greață, vărsături, diaree, tuse, dispnee, durere toracică – iar în cazul în care au probleme, să solicite asistență medicală.
•    Substanțe dăunătoare. Aerosolul produs de lichidul încălzit din țigara electronică, inhalat de utilizatori, conține substanțe dăunătoare, atrage atenția medicul pneumolog Florin Mihălțan.
•    Toți pacienții diagnosticați cu Evali în Statele Unite aveau istoric de utilizare a țigaretei electronice sau a altor produse conexe.

Ce le recomandă medicul celor care utilizează produse de tip țigară electronică:

•    Să nu cumpere aceste produse de la comercianți stradali (ex. țigară electronică cu THC, alte canabinoide).
•    Să nu modifice mecanic produsele și să nu adauge substanțe care nu sunt prevăzute de producător.
•    Să își monitorizeze eventualele simptome – dureri abdominale, greață, vărsături, diaree, tuse, dispnee, durere toracică.
•    Să apeleze imediat la asistență medicală dacă aveți suspiciuni referitoare la starea lor de sănătate.

Malpraxisul este o greseala, o neglijenta profesionala care ar fi putut fi evitata si care a avut drept rezultat vatamarea sanatatii, a integritatii corporale sau chiar pierderea vietii pacientului. Afla din materialul de mai jos ce pot face pacientii care depisteaza un caz de Malpraxis: cui se adreseaza, pe cine trag la raspundere si ce pasi trebuie sa urmeze atunci cand considera ca medicul a gresit?
Demisia și lucrurile de care să ții cont atunci când te pregătești să iei această decizie
Demisia e un act pe care mulți oameni îl privesc cu frică. Ce se va întâmpla dacă îmi dau demisia? Cu ce mă poate forța angajatorul? Ar trebui să îi plătesc bani? Ghidul de față prezintă aspectele cele mai importante, din perspectiva juridică, pe care ar trebui să le știe un angajat atunci când se gândește la demisie.

Dispozitiile aplicabile in materia malpraxisului sunt reprezentate de Titlul XV – raspunderea civila a personalului medical si a furnizorului de produse si servicii medicale, sanitare si farmaceutice din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare si normele de aplicare al acestuia.
Ce poate face pacientul daca banuieste ca este victima unui caz de malpraxis? Opinie www.coltucsiasociatii.ro

Inainte de toate, trebuie avut in vedere ca personalul medical are o obligatie de mijloace: trebuie sa depuna toate diligentele necesare si posibile pentru a trata pacientul.
“Prin urmare, putem vorbi despre malpraxis numai atunci cand personalul medical nu a depus aceste diligente, fiind neglijent, slab pregatit etc. Deci, cand trebuia sa procedeze intr-o anumita maniera in conditiile date si nu a facut-o”, atentioneaza Coltuc Marius Vicentiu.
Asadar, cand intalnim un rezultat nefavorabil in urma unui tratament, pentru a atrage raspunderea, trebuie ca acest rezultat sa fi fost cauza unei greseli pe care personalul medical era obligat sa o evite.

Multumim

%d blogeri au apreciat: