Energie petrol si gaze

Energie,petrol si gaze Coltuc si Asociatii  asistă companii specializate în sectorul energiei electrice, al gazelor şi cel petrolier, în conceperea şi derularea unor proiecte complexe.

Ţiţeiul şi derivatele sale sunt cele mai tranzacţionate mărfuri pe pieţele internaţionale. Dar în ultimii ani nevoia globală pentru energii regenerabile s-a accentuat. În acest sens, Coltuc si Asociatii a dobândit cunoştinţe aprofundate în privinţa normelor legale specifice acestei arii de expertiză. Familiarizându-se  totodată cu aspectele tehnice pe care astfel de proiecte le implică.

Va oferim  asistenţă la negocierea, redactarea şi/sau analiza contractelor de energie electrică, petrol, combustibili şi gaze. Pe parcursul derulării proiectelor de investiţii în domeniul energetic oferim asistenţă şi consultanţă juridică . Prin îndeplinirea formalităţilor necesare pentru obţinerea de autorizaţii, avize, aprobări şi licenţe pentru desfăşurarea activităţilor specifice acestui domeniu.

Oferim reprezentare în relaţia cu autorităţile de reglementare din domeniile relevante. (Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE, Agenția Naţională pentru Resurse Minerale – ANRM, autorităţile din domeniul protecţiei mediului etc.). Avocații noștri colaboratori asigură consultanţă juridică în vederea interpretării şi punerii în aplicare a reglementărilor emise . La nivelul instituţiilor Uniunii Europene şi care au implicaţii energetice sau de mediu.

Asigurăm asistenţă juridică în domeniul privatizării pentru societăţile naţionale, companiile naţionale şi celelalte societăţi din domeniul producerii. Distribuţiei şi furnizării energiei electrice şi termice, precum şi din domeniul exploatării. Prelucrării şi valorificării resurselor minerale energetice: cărbune, uraniu, petrol, ţiţei şi gaze naturale, precum şi pentru filialele acestora.

Vezi si #livecoltuc .

Petrolul, sau țițeiul, împreună cu cărbunii și gazele naturale fac parte din zăcămintele de origine biogenă care se găsesc în scoarța pământului. Petrolul, care este un amestec de hidrocarburi solide și gazoase dizolvate într-un amestec de hidrocarburi lichide, este un amestec de substanțe lipofile. Țițeiul în stare brută (nerafinat) conține peste 17 000 de substanțe organice complexe, motiv pentru care este materia primă cea mai importantă pentru industria chimică (vopsele, medicamente, materiale plastice, etc.) și producerea carburanților. Ca o curiozitate, se poate menționa că unele varietăți de țiței devin fosforescente în prezența luminii ultraviolete.