INFIINTARI FIRME

Puteti infiinta un srl,un pfa sau ong cu noi.Ne ocupam de redactareaza documentelor dvs.catre ONRC INFIINTEAZA O FIRMA ACUM

Servicii: Infiintari firme, Gazduire sedii sociale, Contabilitate firma, Inchideri firmeInfiintare firma Bucuresti si in toate judetele tarii. Juristi si contabili. Cel mai bun pret. Sediu social ieftin. Bucuresti orice sector. Servicii: Sediu social Bucuresti, Schimbare sediu social.

Cum infiintez o firma in doar 3 zile. Recomandari si sfaturi utile pentru a economisi timp si bani

Pasul 1: Obtine dovada rezervarii denumirii

Recomandare: Pentru a economisi timp, iti recomandam sa iei in considerare faptul ca este posibil ca nici una dintre cele trei denumiri alese de tine sa nu fie disponibile, asadar ar fi bine sa ai pregatite mai multe variante, inainte de a ajunge la sediul ONCR.

Pentru a putea depune cererea, trebuie sa platesti taxa de registru, in valoare de 72 RON, la casieria ONCR. 

Pasul 2: Obtine dovada ca ai la dispozitie un sediu social

Lista documente:

  • contract de proprietate
  • contract de inchiriere (atentie la eventuale restrictii impuse de proprietar)
  • contract de comodat
  • contract de leasing imobiliar
  • acordul vecinilor (Model orientativ de tabel)

Pentru a obtine acest document, trebuie sa stabilesti unde doresti sa fie sediul social al firmei. In cazul in care optezi sa folosesti o proprietate pe care o detii ca sediu, documentul doveditor este chiar contractul de vanzare-cumparare, certificatul de mostenitor al imobilului sau contractul de donatie in forma autentica. Daca preferi ca sediul firmei sa fie intr-un spatiu inchiriat, atunci contractul de inchiriere sau subinchiriere inregistrat la organele fiscale iti va servi drept dovada. De asemenea, daca ai dreptul de a folosi un spatiu prin prisma unui contract de comodat sau luat in leasing imobiliar, poti folosi contractele aferente pentru dovedi ca ai la dispozitie un sediu social. 

Orice varianta ai alege, documentele trebuie depuse in copie certificata de parte sau in copie legalizata. Costul obtinerii unei copii legalizate variaza de la notar la notar. 

Mai exista si solutia de a apela la un cabinet de avocatura care ofera servicii de gazduire sediu social sau la alte societatii care ofera servicii de acest tip. In functie de firma sau cabinetul de avocatura pe care il alegi, costul pentru gazduirea sediului social poate varia de la 500 la 800 de lei pe an.

Daca imobilul pe care doresti sa-l folosesti ca sediu social se afla intr-un bloc de locuinte sau ai pereti comuni cu alte persoane, va fi nevoie sa obtii acordul vecinilor si al asociatiei de propietari(daca exista) pentru a putea inregistra sediul social in acel imobil. 

Sugestie: Poti realiza un tabel in care sa consemnezi numele vecinilor si numarul apartamentului/locuintei apoi sa mergi la acestia si le ceri datele de identificare (CNP sau seria si numarul cartii de identitate sau buletiului) si sa ii rogi sa semneze in dreptul numelui.

Recomandare: Ar fi bine sa nu alegi un cabinet norial situat in centrul orasului deoarece costul operatiunii va creste considerabil. Daca alegi un notar dintr-un cartier aflat mai aproape de periferia orasului, nu ar trebui sa scoti din buzunar mai mult de 30-40 de lei, poate chiar mai putin.

Informatii suplimentare poti gasi accesand acest link.(legatura catre site-ul ONRC)

Pasul 3: Inregistreaza o cerere la ANAF prin care soliciti un certificat emis de administratia fiscala pentru a verifica daca sunt respectate conditiile legale referitoare la numarul de societati comerciale care pot avea sediu in acelasi imobil

Lista documente:

  • model de cerere
  • declaratie pe proprie raspundere (in functie de situatie)

Dosarul de inregistrare mai trebuie sa contina si o cerere adresata ANAF in vedere obtinerii certificatului emis de administratia financiara competenta, care certifica faptul ca pentru imobilul cu destinatia sediu social nu a fost inregistrat un alt document pentru instrainarea dreptului de folosinta asupra aceluiasi imobil, cu titlu oneros sau gratuit.(*) In momentul depunerii, cererea trebuie sa fie insotita de un timbru fiscal in valoare de 4 lei.

Aceasta cerere trebuie facuta deoarece, in conformitate cu prevederile art. 17 alin. (4) din Legea nr. 31/1990 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, la acelasi sediu pot functiona mai multe societati numai daca imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societatii in incaperi diferite sau in spatii disctinct partajate. Numarul de incaperi sau spatii distincte obtinute prin partajare nu poate fi mai mic decat numarul societatilor comerciale care functioneaza intr-un imobil.

In cazul in care din certificatul emis rezulta ca in imobilul ales de tine isi au sediu social mai multe societati, trebuie sa depui o declaratie pe proprie raspundere in forma autentica (autentificata de un notar public sau in forma atestata de avocat) privind respectarea conditiilor prezentate mai sus.

Și, acum ce fac cu business-ul meu

Fiecare dintre noi a avut un moment de: “Și, acum ce fac cu business-ul meu?”, absolut firesc perioadei grele pe care o trecem. Însă este important să-l depășim și, mai ales, să cunoaștem pașii corecți pe care-i putem face, astfel încât să fim cât mai eficienți.

Adaptabilitatea este cuvântul cheie în perioadele de criză. Dar cum facem efectiv asta? Cum să ne (re)organizăm strategic afacerea?

📍Ce anume trebuie să reorganizăm?

📍Ce obținem prin procesul de reorganizare a afacerii?

📍De ce trebuie să ne reorganizăm companiile în acest moment?

Lasă un comentariu