Afla cum divortezi in Romania

Afla cum divortezi in Romania

Afla cum divortezi in Romania daca esti in strainatate

Coltuc si Asociatii Sai te ajuta acum,afla cum divortezi in Romania daca esti in strainatate .Vezi si #live coltuc.Avem pentru dvs. consultanta online GRATUIA. Sunt foarte buni in divorturi . 

 

 

Deși legislația din România s-a simplificat în ultimii ani în privință divorțului. In continuare procedura este complicată când te afli în străinătate.

Dacă atunci când te afli în țară procedurile sunt clare și ai posibilitatea de a divorța prin acordul părților. Căsătoria putând fi desfăcută chiar și la notar sau laofițerul de stare civilă, atunci când ești în afara țării și nu vrei vii în țară pentru a divorța. Singura posibilitate este instanța judecătorească. Acest articol se dorește a fi un ghid pentru românii care se află în afara țării și vor să divorțeze în România.

 

Divort din strainatate

Avocat divort pentru cetatenii romanii din strainatate.  Divort diaspora

 In cazul in care casatoria s-a incheiat in Romania – sau in fata autoritatilor romane – iar acum domiciliati in strainatate, puteti divorta in Romania. Conform legii romane, daca ambii soti incheie o conventie prin care aleg ca legea aplicabila divortului .Sa fie legea romana sau daca paratul mai locuieste in Romania.

Hotararea de divort, pronuntata in Romania, de Judecatoria competenta, va putea fi recunoscuta si de autoritatile tarii unde domiciliati acum.

Pentru realizarea divortului in Romania trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:

  • este indicat sa apelati la serviciile unui avocat specializat in astfel de procese, din Romania, in caz contrar actiunea de divort putandu-se prelungi destul de mult din cauza unor aspect procedurale;
  • costurile realizarii divortului in Romania sunt semnificativ mai reduse, comparativ cu cele din strainatate (taxe legale, onorarii avocat, alte taxe implicate);
  • hotararea de divort obtinuta in Romania va putea fi recunoscuta si de autoritatile tarii unde domiciliati.

 

 Despre divort in cazul cetatenilor romani stabiliti in strainatate 

Conform Codului de procedura civila roman, in cazul procesului de desfacerea a casatoriei cand unul din soti are resedinta in strainatate  . (si instanta romana este competenta sa judece cererea). Acesta va putea fi reprezentat prin avocat mandatar.

Atunci cand ambii soti locuiesc in strainatate, lucrurile vor fi mult simplificate

– in primul rand ca si termen de finalizare

– daca sotii vor fi de acord cu privire la divort si vor coopera pentru realizarea lui.

Daca doar unul dintre soti locuieste in strainatate, acesta poate mandata un avocat din Romania pentru redactarea actiunii. Inregistrarea acesteia la judecatoria competent si pentru a-l reprezenta pe parcursul procedurilor de desfacere  a casatoriei.
Daca unul dintre soti, care locuieste in Romania doreste sa divorteze de sotul plecat in strainatate.

Este foarte importanta obtinerea acordului acestuia cu privire la divort, in caz contrar procedura este mult ingreunata, dar fireste, nu imposibil de realizat.

 

Multumim

%d blogeri au apreciat: