Consultanță online gratuită la avocat

În era digitală în care trăim, accesul la informații și servicii este din ce în ce mai facil. Acest lucru este valabil și pentru asistența juridică. În prezent, există o serie de platforme online care oferă consultanță juridică gratuită sau la prețuri reduse.

Consultanță online gratuită la avocat

Aceste platforme sunt o resursă valoroasă pentru persoanele care au nevoie de sfaturi juridice, dar nu au posibilitatea de a apela la un avocat în mod tradițional. Consultațiile online sunt oferite de avocați profesioniști, care au experiență în diverse domenii ale dreptului.

Iată câteva dintre avantajele consultării online gratuite la avocat:

  • Este convenabil și accesibil. Nu este nevoie să vă deplasați la un birou de avocatură sau să așteptați la rând. Puteți obține sfaturi juridice de la confortul casei dumneavoastră.
  • Este rapid și eficient. Consultațiile online sunt de obicei scurte și la obiect. Puteți obține răspunsurile de care aveți nevoie rapid și eficient.
  • Este confidențial. Informațiile pe care le furnizați sunt confidențiale și nu vor fi folosite în alte scopuri.

Dacă aveți o problemă juridică, consultația online gratuită la avocat poate fi o opțiune bună. Iată câteva sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate:

  • Pregătiți-vă în prealabil. Gândiți-vă la problema dumneavoastră juridică și colectați toate informațiile relevante. Acest lucru va ajuta avocatul să înțeleagă mai bine situația dumneavoastră.
  • Fii sincer și deschis. Avocatul are nevoie de toate informațiile posibile pentru a vă oferi cele mai bune sfaturi. Nu ezitați să puneți orice întrebare aveți.
  • Ascultați cu atenție răspunsurile avocatului. Avocatul vă poate oferi sfaturi valoroase, care vă pot ajuta să vă rezolvați problema juridică.

Consultația online gratuită la avocat nu este o alternativă la reprezentarea juridică completă. Cu toate acestea, poate fi o modalitate bună de a obține sfaturi juridice de bază și de a vă face o idee despre ce puteți face cu privire la o problemă juridică.

Contract social incheiat de candidatii la alegerile din 2024

Orice candidat trebuie sa semneze acest contract!

Istoric

Teoria contractului social a cunoscut o largă răspândire începând cu secolele XVII-XVIII prin intermediul operelor lui Hobbes, Locke și Rousseau. Condiția intrării în contractul bazat pe înțelegerile voluntare și reciproce între cetățeni raționali este ca aceștia să fie capi de familie. Părțile contractuale sunt socotite raționale și egale, dar în toate cazurile, contractanți sunt socotiți numai bărbații. Existau excluderi de gen, de rasă, de clasă. Doar bărbații înstăriți de rasă albă erau considerați membri deplini ai societății civile și aveau putere contractuală.
„Acest contract ilustreaza modul si momentul in care autoritatea politica ia fiinta. Rezultatul sau este o fiinta morala, un „corp colectiv”. Pentru Rousseau, ceea ce rezulta in urma pactului de asociere nu este o comunitate, un popor concret, ci o entitate legala si metafizica: Suveranul. Despre contractul social nu este o carte in care fiecare demagog nationalist are dreptul sa citesca dreptul factiunii populare de a exercita o autoritate dupa bunul plac. […]

Luigi Taparelli a contrazis teoria contractului social, în locul căreia a propus alternativa dreptății sociale. Taparelli a preconizat împărțirea puterii și resurselor nu în numele fictivei „voințe generale” (volonté générale), ci în conformitate cu dreptatea.

O primă critică feministă la adresa teoriei contractualiste androcentrice a fost formulată în lucrarea A Vindication of The Rights of Women, scrisă de M. Wollstonecraft. Carole Pateman a fost teoreticiana care a formulat cea mai semnificativă critică la adresa construcțiilor clasice ale contractualismului, cu insistență asupra excluderii femeilor ca părți ale contractului.

În secolul al XX-lea contractualismul s-a revigorat sub influența lucrării lui John Rawls A Theory of Justice. O dată cu această revenire criticle feministe au vizat problema dreptății de gen în viața privată (Susan Moller Okin, Justice, Gender and the Family).

Intrebarea finala pe care o ridic in legatura cu teoria din Despre contractul social priveste valoarea sa de exemplu.
Ce se intampla in 2024?

Cand minciunile politicienilor sunt la ordinea zilei incheierea unui contract social este mai actuala ca oricand
S-a spus uneori că, la fel ca starea de natură, contractul social este o ficțiune. Afirmația este valabilă într-un singur sens: nici starea de natură, nici contractul social nu sînt realități istorice.  Cu toate acestea, nu sînt simple ficțiuni, ci concepte de construcție politică, la fel ca și pluralismul sau separația puterilor. Dincolo de înfățișările diferite, chiar contradictorii, pe care le are contractul social în filosofia politică și în teoria dreptului public, din acestea s-a desprins o rezultantă care este unul dintre fundamentele democrației constituționale, înțeleasă ca edificare instituțională și procedură politică de apărare a libertății și a demnității persoanei împotriva abuzurilor autorităților publice și ale altor structuri colective de putere.

Ideea de contract social nu ar fi fost posibilă în absența ideii de contract civil, care, deși este mai veche decît dreptul roman, are totuși o haină  juridică, croită în mod desăvîrșit doar în cadrul acestui sistem de drept, creat în urmă cu două milenii, dar de care beneficiem și astăzi. Cele două idei nu se confundă. Reducerea ideii de contract social la ideea de contract civil explică de ce, de multe ori, se neagă însăși ideea de contract social. Într-adevăr, orice contract civil presupune o identitate clară pentru părțile care îl încheie, oricît de mare ar fi numărul acestora. Contractul social nu numai că nu se încheie între părți determinate, dar include în sfera sa conceptuală chiar și pe cei care i se opun, ceea ce este incompatibil cu ideea de contract civil. Altfel spus, ideea de contract social presupune o legătură între membrii comunității în cadrul căreia se constituie statul, dar această legătură este diferită de aceea care se stabilește între părțile unui contract civil. În plus, ca idee fondatoare, contractul social se încheie între membrii unei comunități, ai unei națiuni, iar nu între aceștia și stat. Statul și structurile sale, în concepția democrației constituționale, nu sînt părți în contractul social, ci se constituie pe temeiul acestuia. Este adevărat însă că între membrii comunității – între care se leagă, în mod conceptual, contractul social – și autoritățile publice constituite pe acest temei există tot o legătură contractuală, dar diferită de contractul social.

Aveti un model:

Astazi…………. se incheie prezentul contract social in baza art.1166 Cod Civil,art.1350 Cod Civil si Legea 115/2015 intre:

Alegatorul: Nume,Prenume ………………………………………. cu adresa …………………………………………………………………………………….. numit in continuare ALEGATOR

Si

Candidatul: Nume,Prenume……………………………………………………. cu adresa………………………………………………………………………………………………………………………………………… la functia …………………………………. la alegerile din 2024 ,numit in continuare CANDIDAT

Avand ca obiect: Indeplinirea intocmai a promisiunilor/obligatiilor prezentate public inainte si in timpul campaniei electorale de catre CANDIDAT. Prin promisiuni/obligatii intelegem si programul politic prezentat public.

Contractul social se incheie pe o durata de 4 ani,respectiv 5 ani pentru candidatii la presedintie

In caz de neindeplinire/indeplinire defectuoasa/indeplinire partiala a obiectului acestui contract social CANDIDATUL va plati dupa expirarea termenului de 4 ani,respectiv 5 ani,catre statul roman toate salariile/redeventele/beneficiile insusite in baza functiei publice in care a fost numit! De-asemenea , in caz de neindeplinire/indeplinire defectuoasa/indeplinire partiala a obiectului acestui contract social CANDIDATUL nu se va mai putea afisa in spatiul public pe o durata de 4 ani de la expirarea termenului acestui contract si nu va putea face parte din niciun partid politic pe o durata de 4 ani.

In baza art.1533 Codul Civil obligatiile sus-mentionate reprezinta pact comisoriu de ultim grad pentru producerea efectelor nefiind nevoie de sesizarea instantei de judecata. Se poate sesiza instanta de judecata doar cu o actiune in constatare a drepturilor sus-mentionate incalcate in baza art.35 CPC.

Semnatura

ALEGATOR                                                                           CANDIDAT

Prezentul contract a fost redactat de COLTUC MARIUS VICENTIU #euiesinstrada #nurenuntlacash

Lasă un comentariu