Ma da afara de la munca ca nu ma vaccinez

Ma da afara de la munca ca nu ma vaccinez. Ce fac? Cum procedez? In cat timp? Cum raspund angajatorului daca refuz sa ma vaccinez

Ar putea angajatorul să ceară angajatului să se vaccineze anti-COVID pentru a veni la muncă? Ce spune Raed Arafat

„Vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu, iar statul vrea să convingă populația să se vaccineze printr-o informare corectă și transparentă. Nu se va merge pe vaccinarea obligatorie, se merge pe vaccinarea voluntară și pe convingere. Rolul nostru este de a convinge cât mai mulți. Iar dacă a convinge înseamnă să ne vadă alții că ne vaccinăm, eu n-am nicio problemă (să mă vaccinez public)”, a spus șeful DSU, Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă ar fi moral și legal ca un angajator să ceară angajatului să se vaccineze pentru a veni la muncă, Raed Arafat a spus că este o problemă complicată, care comportă aspecte juridice și de altă natură și nu poate intra în detalii, dar a amintit că se vorbește despre pașaportul COVID, cel puțin în cazul companiilor aeriene: pentru călătoriile cu avionul să ți se ceară dovada că ai fost vaccinat, ca poți să urci în avion fără să pui în pericol viața altora.

Ministrul interimar al Sănătății a declarat că angajații care nu prezintă certificatul digital vor avea contractul de muncă suspendat. „După 30 de zile de la suspendare poate avea loc și încetarea contractului de muncă. Proiectul prevede și sancțiuni pentru conducere dacă nu se respectă prevederile legii”, a anunțat Cseke Attila.

CE TREBUIE SA FACI ?

1.Sa obtii un raspuns in scris al angajatorului pe acest aspect

Ma da afara de la munca ca nu ma vaccinez

Sursa hotnews

Consultanta avocat prin telefon 2022,


Avocat gratuit telefon 2022,


Intrebari avocati gratis 2022,


Avocat online whatsapp 2022,


Consultanta avocat online gratis 2022,


Avocat online non stop gratuit 2022,


Avocat online messenger 2022,


Consultatie avocat 2022,


Avocat online non stop gratuit 2022,


Consultanta avocat prin telefon 2022,


Caut un avocat 2022,


Consiliere avocat 2022,


Sfaturi de la avocati 2022,


Consultatie juridica gratuita 2022,


Juridice online 2022,


Avocat online constanta 2022,

Lasă un comentariu