(P) RECUPERAREA CREANȚELOR

RECUPERAREA CREANȚELOR. Firma Specializata Recuperare Creante Persoane Fizice, Juridice. Sute de Dosare Castigate. Analiza Dosar Gratuita. Consiliere Completa. Ne ocupam de toata procedura. Vezi Detalii. Avans 0% Vizite pe teren. Debite persoane juridice. Acoperire nationala.

Recuperarea creanțelor este procesul de obținere a plății de la un debitor care nu a plătit o datorie. Acest proces poate fi dificil și consumatoare de timp, dar există o serie de pași pe care îi puteți lua pentru a vă crește șansele de recuperare a datoriei.

Primul pas este să încercați să contactați debitorul și să solicitați plata datoriei. Puteți face acest lucru prin telefon, e-mail sau scrisoare. Dacă debitorul nu răspunde la solicitările dumneavoastră, puteți încerca să trimiteți o somație de plată. O somație de plată este o scrisoare formală care îi solicită debitorului să plătească datoria în termen de o anumită perioadă de timp. Dacă debitorul nu plătește datoria în termenul stabilit, puteți lua în considerare începerea procedurilor de recuperare a datoriei.

Există o serie de proceduri de recuperare a datoriei pe care le puteți lua, inclusiv:

  • Împrumutarea datoriei unui profesionist în recuperarea creanțelor
  • Depunerea unei cereri de executare silită
  • Depunerea unei cereri de faliment

Alegerea celei mai bune proceduri de recuperare a datoriei va depinde de circumstanțele specifice ale cazului dumneavoastră. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru recuperarea unei creanțe, vă recomand să discutați cu un avocat.

Iată câteva sfaturi pentru recuperarea creanțelor:

  • Fii persistent. Nu renunța la încercarea de a recupera datoria.
  • Fii profesionist. Comunică cu debitorul într-un mod respectuos și profesional.
  • Fii documentat. Păstrează toate documentele relevante pentru cazul dumneavoastră, inclusiv contractele, facturile și scrisorile.
  • Fii pregătit să iei acțiuni legale. Dacă debitorul nu plătește datoria, poate fi necesar să iei acțiuni legale pentru a o recupera.

SCRIE-NE

#CREANTE

RECUPERAREA CREANȚELOR

Recuperarea creanțelor reprezintă un domeniu vital în afacerile curente ale fiecărei societăți, activitate ce o ajută să își continue desfășurarea obiectului de activitate.

Activitatea de recuperare se exercită prin două modalități:

  • pe cale amiabilă, prin operațiunea de mediere;
  • pe cale judiciară, prin intermediul instanței de judecată.

Pe cale amiabilă, se dorește recuperarea creanței prin ajungerea la un acord cu debitorul. Sens în care se va proceda la identificarea debitorului și verificarea stării de solvabilitate a acestuia, precum și a bunurilor acestuia. Ulterior, prin intermediul executorului judecătoresc sau prin poșta, debitorul va fi notificat în legătură cu achitarea debitului.

Dacă, în urma demersurilor de soluționare pe cale amiabilă, în termen de 15 zile de la data primirii somației de plată, debitorul nu reacționează afirmativ la solicitările noastre, vom demara procedura litigioasă de recuperare a creanței datorate.

Procedura se va finaliza cu executarea silita a debitorului pentru acoperirea debitului datorat, dar și a cheltuielilor judiciare pentru toată procedura de soluționare a conflictului litigios.

Executarea silita implică urmărirea bunurilor mobile și/sau imobile, dar și poprirea conturilor bancare ale debitorului pana la concurența cuantumului creanței.

Pentru o ofertă personalizată, vă rugăm să ne contactați.

Aspectele juridice sunt efectuate de avocatii externi afiliati

Lasă un comentariu