Asta este intrebarea: Apelez sau nu la o firma de recuperare creante ?

Apelez sau nu la o firma de recuperare creante? Sau ma descurc singur ca o sa gasesc pe internet.Este foarte important sa apelati la firma de recuperare datorii,debite si creante,gen Coltuc si Asociatii Sai

Cât de tranșant îmi permit să fiu cu o companie care nu-și plătește la timp facturile!?
Să apelez sau nu la o firmă de colectare a creanțelor?
Cum îmi poate afecta acest demers relația cu partenerii de afaceri?
Când este cazul să încep procedura de colectare a creanțelor?

Iată doar câteva dintre întrebările pe care și le pun, la fel ca tine, 

De ce să începi procedura de colectare a creanțelor?

În primul rând, fiindcă recuperarea creanțelor este o practică veche de când lumea. Ea a apărut odată cu banii, pentru că, vrând-nevrând, oamenii au acumulat datorii unii față de alții, iar unii dintre ei nu le-au putut rambursa la timp. În antichitate, sumerienii îndatorați munceau pentru cei cărora le datorau bani, împreună cu familia și slujitorii lor. Câteodată datoriile ne transmiteau chiar din generație în generație.

Babilonienii aveau un sistem de recuperare a creanțelor foarte bine pus la punct, care proteja în același timp datornicii împotriva exploatării abuzive de către creditori. Până la Marea Criză Economică din anii ’30 din S.U.A., colectarea era privită ca o procedură obișnuită de recuperare a banilor, însă, pe fondul declinului economic din acea perioadă, s-au înmulțit abuzurile legate de recuperarea creanțelor și firmele de colectare a debitelor au căzut în dizgrație.

Pe de altă parte, tu, ca antreprenor, ai o afacere de care sa te ocupi și pe care vrei s-o crești. Recuperarea creanțelor nu face direct obiectul muncii tale și n-ar trebui să fie în lista ta de “to do”. Misiunea ta este să identifici cele mai profitabile oportunități de business și cele mai bune soluții pentru clienții tăi,  să eviți blocarea cash-flow-ului, să finalizezi situațiile contabile la timp. Și să vrei, nu ai timpul necesar să te ocupi și de colectarea debitelor. Pentru ca afacerea ta să meargă strună, ai nevoie de parteneri specializați care să te ajute să previi sau să elimini blocajele de ordin financiar.

Hai să vedem care sunt, concret, avantajele pe care le obții dacă apelezi la o firmă de colectare:

  1. Ai șanse mari să-ți recuperezi banii blocați, în scurt timp. 
    Specialiştii în colectare cunosc complexitatea procesului, blocajele de comunicare dintre partenerii contractuali și știu cum să abordeze problema ca să obțină rezultate optime. De cele mai multe ori, chiar după prima contactare oficială, debitorii tind să urgenteze efectuarea plăţilor restante, ceea ce înseamnă că eşti şi mai aproape de atingerea obiectivelor.
  2. Ești acoperit din punct de vedere legal.
    În cadrul unui contract, atât debitorul, cât și creditorul au drepturi și obligații. De multe ori, în încercarea de recuperare a sumelor datorate, creditorii, sătui de atâtea amânări ale plăților sau pur și simplu din cauza necunoașterii normelor legale, pot încălca drepturile debitorilor, ceea ce poate conduce chiar la inițierea unei acțiuni în instanță.
  3. Întocmirea unui dosar puternic.
    Agenţiile de colectare ţin o evidenţă exactă a tuturor interacţiunilor cu debitorii, iar, în cazul nefericit în care problema nu se poate soluţiona amiabil şi se ajunge în faţa instanţei de judecată, această documentaţie este un mijloc de probă prin care se pot demonstra toate eforturile depuse pentru recuperarea banilor.

Firmele de colectare sunt tot una cu recuperatorii?

Companiile de recuperare a creanțelor sunt adeseori asociate recuperatorilor. Aha, știm exact la ce te gândești sau mai bine zis ce vizualizezi când vine vorba de recuperare ?. Însă, dacă analizăm scopul în care acționează companiile de colectare a creanțelor, ne dăm seama că ele prestează servicii care te ajută să încasezi veniturile cuvenite, conform unei înțelegeri încheiate. Sună echitabil, nu?

Lasă un comentariu