Știați că…? 10 lucruri interesante despre avocatii din Romania

Știați că…? 10 lucruri interesante despre avocatii din Romania

Desigur! Iată 10 lucruri interesante despre avocații din România:

 1. Baroul Român este organizația profesională care reprezintă avocații din România. A fost înființat în anul 1864 și este responsabil cu reglementarea profesiei de avocat.
 2. Pentru a deveni avocat în România, este necesar să obții o diplomă de licență în drept și să treci examenul de admitere în Barou, care cuprinde proba scrisă și proba orală.
 3. În România, avocații pot practica în diverse domenii, cum ar fi dreptul penal, dreptul civil, dreptul muncii, dreptul comercial sau dreptul familiei. Mulți avocați aleg să se specializeze într-un anumit domeniu pentru a-și dezvolta expertiza.
 4. Avocații din România au un cod de conduită profesională, care include principii etice și standarde de comportament pe care trebuie să le respecte în exercitarea profesiei.
 5. Dreptul la apărare este un principiu fundamental în sistemul juridic românesc, iar avocații joacă un rol crucial în asigurarea acestui drept. Ei oferă asistență juridică și reprezentare clienților lor în fața instanțelor de judecată.
 6. Avocații din România sunt implicați activ în promovarea statului de drept și în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Ei pot acționa ca avocați ai apărării în procesele penale și pot oferi asistență juridică în cazurile de discriminare sau încălcare a drepturilor omului.
 7. Avocații din România pot fi angajați în cadrul unui cabinet de avocatură sau pot activa ca avocați independenți. Unii dintre ei ajung să ocupe poziții înalte în sistemul judiciar sau în administrația publică.
 8. Ora de consultanță a unui avocat poate varia în funcție de specializare, experiență și complexitatea cazului. De obicei, tarifele sunt stabilite în conformitate cu Regulamentul de onorarii al Baroului și pot fi negociate între avocat și client.
 9. Avocații din România sunt membri ai unui sistem judiciar în continuă dezvoltare și adaptare la schimbările legislative și tehnologice. Aceștia sunt obligați să își păstreze cunoștințele juridice actualizate și să se perfecționeze prin participarea la cursuri de formare profesională.
 10. Rolul avocaților din România este esențial în asigurarea accesului la justiție și a protecției drepturilor și intereselor cetățenilor.

 

Știați că…? 10 lucruri interesante despre avocatii din Romania

„Când ştii dacă un avocat minte?/I se mişcă buzele”. Este unul dintre sutele de bancuri cu avocaţi, dar care nu răspunde la altă întrebare: Ce trebuie să ştii când nu i se mişcă buzele?

 1. Nu ştiu legea, dar îi ştiu pe judecători. Nici ei nu prea ştiu legea
 2. Poţi să câştigi procesul dar să nu obţii nici un ban. Contează cât e de solvabilă partea adversă. De-aia îţi cer onorariul înainte.
 3. Ştiu zece avocaţi mai buni şi mai ieftini ca mine. Tu nu-i ştii, de-aia eşti aici.
 4. Dacă este foarte limpede că ai dreptate, înseamnă că te jefuiesc de bani. Ai putea să câştigi singur sau să găseşti alt avocat, mult mai ieftin, doar pentru formalităţi.
 5. Dacă este foarte limpede că nu ai dreptate, iar înseamnă că te jefuiesc de bani. Mai bine caută un avocat dispus să accepte o cotă cât mai mare ca onorariu de succes.
 6. Tarifele mele sunt variabile, în funcţie de client. Pentru tine, regula este „până la ultimul bănuţ”.
 7. Poate e mai bine să te te împaci cu adversarul din proces şi să scuteşti în felul ăsta o mulţime de cheltuieli inutile. De exemplu, cheltuiala cu mine.
 8. Sunt maestru la amânări, recuzări, contestaţii. Dosarele nu le citesc niciodată.
 9. Dacă îţi cer să mă plăteşti cu ora, poţi să stai liniştit, înseamnă că sunt un avocat harnic: lucrez cel puţin 48 de ore pe zi.
 10. Nu pierd procese! Rectific: Nu! Pierd procese.

Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare

Marius Vicentiu Coltuc ,CEO https://coltucsiasociatii.ro/

#avocat #avocati #pamflet #coltucsiasociatii

Un comentariu la „Știați că…? 10 lucruri interesante despre avocatii din Romania”

Lasă un comentariu