Lichidare societate

Lichidare societate

La cererea clientului,COLTUC SI ASOCIATII SAI va initia procedura de lichidare  societate . Si ne vom asigura ca sunt respectate toate prevederile legale.

Vom pregati rezolutia privind dizolvarea societatii fara succesorul legal al acesteia si alte documente conexe.

Ne vom ocupa de inregistrarile necesare la Registrul Comertului.

Vom publica informatiile cu privire la lichidarea societatii in Monitorul Oficial al Romaniei .

Vom notifica situatia societatii tuturor autoritatilor vizate, precum si eventualilor creditori.

De asemenea, vom lucra indeaproape cu specialistii nostri contabili si fiscali, pentru a ne asigura ca sunt procesate toate declaratiile pentru perioada de lichidare. Precum si pentru perioada anterioara lichidarii, inclusiv declaratiile fiscale  aferente.

Consultantii companiei noastre vor lucra, de asemenea, in stransa colaborare cu partenerii nostri juridici si vom acorda suport in rezilierea contractelor cu partenerii, clientii si angajatii societatii tale.

Dupa ce sunt indeplinite toate prevederile legale, vom depune declaratiile fiscale si declaratiile financiare pentru perioada de lichidare la autoritatile competente. Vom comunica cu administratorul fiscal in vederea aprobarii radierii societatii si vom radia societatea de la Registrul Comertului.

Lichidare societate comerciala

totalitatea operaţiunilor necesare încheierii afacerilor unei societăţi, aflate în curs de desfăşurare în momentul în care intervine dizolvarea acesteia, operaţiuni care au ca scop identificarea şi cuantificarea activelor şi transformarea lor în numerar, stabilirea pasivului, plata creditorilor sociali şi împărţirea rezultatelor lichidării între asociaţii acelei societăţi. în principiu, l.s.c. este succesivă dizolvării. L.s.c. comportă derularea următoarelor operaţiuni mai importante: a) înlocuirea administratorilor cu lichidatorii; b) predarea gestiunii; c) finalizarea operaţiunilor comerciale aflate în curs de derulare la momentul dizolvării; d) stabilirea activului şi pasivului; e) întocmirea şi aducerea la îndeplinire a bilanţului lunar; f) radierea societăţii din registrul comerţului. Operaţiunile pe care le comportă lichidarea sunt executate de către lichidatori; în această fază (a lichidării) competenţa tribunalului se restrânge la numirea lichidatorilor şi la soluţionarea opoziţiilor creditorilor sau asociaţiilor, în cazurile prevăzute de lege. Instanţa nu are competenţa de a se subroga în atribuţiile lichidatorilor [v. şi lichidator]

Lasă un comentariu