- Contestatie la executare
- Procedura contestatie la executare
- Termen contestatie la executare
- Cerere contestatie la executare
- Contestatie la executare titlu executoriu
- Model contestatie la executare
- Contestatie la executare bunuri mobile
- Contestatie la executare imobiliara
- Motive contestatie la executare
- Procedura de contestatie la executare mobiliara
- Cerere de contestatie la executare imobiliara
- Termen contestatie la executare imobiliara
- Contestatie la executare bunuri imobile
- Contestatie la executare notariala
- Formular contestatie la executare
- Contestatie la executare silita
- Actiune in contestatie la executare
- Cerere de contestatie la executare silita
- Procedura contestatie la executare silita
- Termen contestatie la executare silita
- Contestatie la executare somatie
- Contestatie la executare poprire
- Contestatie la executare debitor
- Contestatie la executare banca
- Contestatie la executare masura asiguratorie
- Contestatie la executare prescriere
- Contestatie la executare termen
- Contestatie la executare bunuri mobile imobiliare
- Contestatie la executare actiune in anulare
- Contestatie la executare solutie executorie
Contestatie executare
Cabinet specializat in contestatie executare .Sute de executari blocate cu succes de Coltuc si Asociatii . Avem consultanta online GRATUITA .Vezi si #livecoltuc.
Coltucsiasociatii.ro au o experienta juridica de peste 16 ani .
Despre executarea silită – Dispoziții generale –
CAPITOLUL VIContestația la executare
Art. 711. – Respingeri hotărâri prealabile (1), Jurisprudență relevantă (41), Referințe în jurisprudență (278), Reviste (15), Doctrină (2), Hotărâri judecătorești
(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum și împotriva oricărui act de executare se poate face contestație de către cei interesați sau vătămați prin executare. De asemenea, se poate face contestație la executare .Si în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condițiile legii .
(2) Dacă nu s-a utilizat procedura prevăzută la art. 443, se poate face contestație și în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înțelesul, întinderea sau aplicarea titlului executoriu.
(3) De asemenea, după începerea executării silite, cei interesați sau vătămați pot cere, pe calea contestației la executare, și anularea încheierii .Prin care s-a admis cererea de încuviințare a executării silite, dacă a fost dată fără îndeplinirea condițiilor legale.
(4) Împărțirea bunurilor proprietate comună pe cote-părți sau în devălmășie poate fi hotărâtă, la cererea părții interesate, și în cadrul judecării contestației la executare.
Condiții de admisibilitate CONTESTATIE EXECUTARE
Art. 712.
(1) Dacă executarea silită se face în temeiul unei hotărâri judecătorești sau arbitrale, debitorul nu va putea invoca pe cale de contestație motive de fapt sau de drept .Pe care le-ar fi putut opune în cursul judecății în primă instanță sau într-o cale de atac ce i-a fost deschisă.
(2) În cazul în care executarea silită se face în temeiul unui alt titlu executoriu decât o hotărâre judecătorească. Se pot invoca în contestația la executare și motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins în titlul executoriu. Numai dacă legea nu prevede în legătură cu acel titlu executoriu o cale procesuală specifică pentru desființarea lui.
(3) Nu se poate face o nouă contestație de către aceeași parte pentru motive care au existat la data primei contestații. Cu toate acestea, contestatorul își poate modifica cererea inițială adăugând motive noi de contestație dacă, în privința acestora din urmă, este respectat termenul de exercitare a contestației la executare.
(4) Creditorii neurmăritori au dreptul de a interveni în executarea efectuată de alți creditori, pentru a lua parte la executare sau la distribuirea sumelor obținute din urmărirea silită a bunurilor debitorului.
(5) În cazul procedurii urmăririi silite mobiliare sau imobiliare ori a predării silite a bunului imobil sau mobil, contestația la executare poate fi introdusă și de o terță persoană, însă numai dacă aceasta pretinde un drept de proprietate ori un alt drept real cu privire la bunul respectiv.