#livecoltuc – Telefonul la volan 2019

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

#livecoltuc – Telefonul la volan 2019

http://www.ziare.com/marius-vicentiu-coltuc/

Prevede interzicerea utilizării de către șoferi, în timp ce conduc, #livecoltuc – Telefonul la volan 2019 , a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv care poate face înregistrări foto/video.

Citeste toata stirea  pe:  https://coltucsiasociatii.ro/livecoltuc-telefonul-folosit-in-timpul-sofatului-2019/livecoltucsiasociatii

 http://www.coltucsiasociatii.ro

De fapt, proiectul stipulează interdicția ca șoferii să mânuiască aceste dispozitive.  “În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă . Tinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare  . Ori redare text, foto sau video, se precizează în document.

Potrivit proiectului legislativ, încălcarea acestei noi reguli va urma să se sancționeze cu amenzi cuprinse între 580 . Si 725 de lei și patru puncte de penalizare.  Suplimentar, inițiativa legislativă prevede că, în cazul în care încalcă și o regulă de circulație rutieră . Soferii care mânuiesc telefonul mobil în timp ce conduc riscă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 30 de zile.

Prevede interzicerea utilizării de către șoferi, în timp ce conduc, #livecoltuc – Telefonul la volan 2019 , a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv care poate face înregistrări foto/video.

Vor fi amendați și conducătorii de vehicule “pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere . Si care manevrează telefonul sau alt dispozitiv mobil în timp ce conduc un vehicul (bicicletă, trotinetă, căruță etc).  Aceștia vor fi putea primi amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.  Actualele reguli privind utilizarea telefonului mobil vizează conducătorii tuturor categoriilor de vehicule, dar sunt sancționați doar conducătorii de autovehicule.

În prezent, folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii mașinii se sancționează cu amenzi de până la 435 de lei și două puncte de penalizare. Șoferii pot folosi totuși telefonul mobil în timpul conducerii mașinii. Dar cu condiția ca acesta să fie prevăzut cu dispozitiv de tip “mâini libere”.

[/column]

Lasă un comentariu