Ce trebuie sa stiu cand cumpar o casa in 2020

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

#livecoltuc – Ce trebuie sa stiu cand cumpar o casa in 2020

#livecoltuc – Ce trebuie sa stiu cand cumpar o casa in 2020 Multumim pentru implicare Coltuc Marius Vicentiu . Vrei sa iti cumperi o casa noua? Sa te muti. Afla de la coltucsiasociatii.ro ce trebuie sa faci.

"<yoastmark

Vrei sa iti cumperi o casa noua? Sa te muti din blocul cu 4 etaje, undeva la curte si gradina?

Sau vrei ca prima locuinta pe care ai de gand sa o achizitionezi. Sa fie un apartament intr-un complex rezidential, cu acces la diferite facilitati?

Daca ai raspuns cu “da” la una din intrebarile de mai sus, atunci articolul acesta este pentru tine.

Iti voi prezenta in cele ce urmeaza, 10 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand cumperi o casa noua #livecoltuc – Ce trebuie sa stiu cand cumpar o casa in 2020

Ce trebuie sa stii cand cumperi o casa noua

Una dintre cele mai mari greseli pe care majoritatea cumparatorilor de case o fac. Este sa presupuna ca totul in casa lor va functiona perfect, doar pentru ca aceasta este noua.

Indiferent de cat de precisi si atenti pot fi constructorii, nu exista casa perfecta. Tocmai de aceea am pregatit acest articol pentru tine. Ca tu sa stii ce anume trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi o casa.

Apeleaza la un specialist

Fiind vorba de o constructie noua, este foarte important sa verifici tot ce tine de instalatii, adica. Circuite electrice, instalatii sanitare, tevi de apa, centrala, radiatoare.

Totodata, ce mai trebuie sa stii atunci cand cumperi o casa .

Este ca trebuie sa verifici sistemul de jgheaburi si burlane: scurgerile mari de apa care ajung la structura de rezistenta, pot afecta puternic zidurile si chiar fundatia casei sau a blocului.

Daca, consideri ca nu ai experienta necesara pentru a face singur aceste verificari, apeleaza la un specialist.

Indeparteaza vaporii de apa

Un alt lucru la care sa fii atent cand cumperi o casa . Este ca intr-o locuinta nou construita, nu este bine sa te muti mai devreme de o luna. Asta deoarece materialele pe baza de siliciu, precum betonul, inca genereaza pierderi de apa.

De asemenea, este bine sa verifici existenta “aerisirilor” (acele gauri facute in camera profilului – ele permit incaperii sa “respire”).

In cazul in care acestea sunt acoperite de tencuiala, trebuie sa stii ca le poti curata. Daca nu vei face asta, vor aparea condensul si mucegaiul.

Totodata, igrasia nu ar trebui sa apara in casa noua.

Ea se va instala, doar daca exista scurgeri de apa, condens sau daca au fost grabite etapele de constructie.

Pentru a fii sigur ca nu vei avea parte de astfel de neplaceri, imobilul trebuie bine aerisit, chiar si dupa ce te-ai mutat.

De asemenea, evita sa acoperi peretii cu tapet in primul an, pentru ca. D

aca acestia au inca un grad ridicat de umiditate, vor dezvolta mucegai.

#livecoltuc – Ce trebuie sa stiu cand cumpar o casa in 2020

Asigura-te de calitatea constructiei

Un imobil nou, nu ar trebui cumparat fara Cartea Constructiei (document ce include toate etapele procesului de constructie, informatii cu privire la materialele folosite) cat si fara garantie.

Garantia de buna executie pentru instalatii si finisaje, trebuie precizata in contractul de vanzare cumparare al casei.

Totodata, un alt aspect pe care trebuie sa il stim cand cumparam o casa, este ca legea il obliga pe constructor, sa asigure o garantie a structurii de rezistenta, pentru o perioada de 50 de ani.

Fisurile sunt normale la inceput

Timp de un an de zile, orice constructie noua inca „lucreaza” – spun specialistii in domeniu.

In acest rastimp, este normal sa apara fisuri in pereti.

Acestea nu ar trebui sa fie mai mari de un milimetru, iar in cazul in care depasesc aceasta grosime, trebuie contactat constructorul.

Verificari periodice

Pentru o intretinere optima pe termen lung, invelitorile casei sau ale blocului trebuie verificate periodic, o data la cativa ani, pentru a evita aparitia scurgerilor. De asemenea, partile din lemn trebuie reconditionate, vopsite, pentru a preveni degradarea lor.

Asigura-te ca vei cunoaste toate detaliile casei in care vrei sa te muti. Instructiunile de mai sus, reprezinta “manualul de utilizare” al viitoarei tale locuinte.

Pretul actelor de vanzare cumparare ale casei

Odata identificat imobilul dorit pentru achizitionare, trebuie sa stii ca in calitate de cumparator, va trebuie sa achiti o taxa de intabulare catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, din raza imobilului pe care vrei sa il achizitionezi.

Taxa aplicabila actului de vanzare cumparare, difera in functie de cumparator.

Daca persoana care vrea sa cumpere locuinta este persoana fizica, atunci se aplica 0,15% din pretul vanzarii (dar nu mai putin de 60 lei pentru fiecare numar cadastral).

Daca ne referim la o persoana juridica, se va aplica 0,5% (dar nu mai putin de 60 lei pentru fiecare numar cadastral).

Onorariul notarial este reglementat prin Ordinul Ministrului Justitiei nr. 46/C din 6 Ianuarie 2011, publicat in Monitorul Oficial nr. 133 din 22 Februarie 2011.

Acest onorariu contine o parte fixa plus una procentuala, in functie de pretul vanzarii. Sumele difera in functie de pretul vanzarii, existand mai multe praguri si procente.

Intotdeauna se va utiliza cursul BNR din ziua semnarii contractului de vanzare cumparare.

[/column]

Lasă un comentariu