[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]
Ce trebuie sa faca firmele dupa adoptarea legii 129 din 2019 privind spalarea banilor
Opinie http://www.coltucsiasociatii.ro
Ce trebuie sa faca firmele dupa adoptarea legii privind spalarea banilor
O societate comercială (abreviat S.C.) reprezintă o asociație de oameni de afaceri alcătuită pe baza unor investiții de capital, urmărindu-se obținerea unor beneficii comune. Societatea comercială este uneori privită ca subordonată întreprinderii (companiei).
Există societăți în nume colectiv, în cazul cărora se asociază un număr mic de persoane în vederea întemeierii unei întreprinderi comerciale sau industriale. Contribuția fiecărei persoane este atât sub formă de capital, cât și de muncă; obligațiile trebuie asumate nelimitat de către toți asociații.
Terminologie. Utilizare
Distincția dintre societate comercială și întreprindere nu este exprimată în termeni riguroși. În diferite limbi, societatea poate fi interpretată ca o întreprindere (companie) de mai mici dimensiuni sau chiar ca echivalent al companiei. Limba română atestă o delimitare teoretică între societate și intreprindere, însă practica este aceea de a denumi întreprinderile, laolaltă cu alte asociații în interes de afaceri mai mici, „societăți comerciale”. Sintagma se plasează ca un prefix, înaintea denumirii întreprinderi (de exemplu, Societatea Comercială (S.C.)
O societate cu răspundere limitată (abreviată curent ca S.R.L. ori SRL) este o formă legală de companie, o anumită formă de persoană juridică, care are o răspundere limitată în fața legii și față de proprietarii acesteia. Este o formă hibridă de business având caracteristici atât ale unui parteneriat cât și ale unei corporații, fiind mai flexibilă decât alte forme de societăți comerciale și mai adecvată pentru un proprietar unic sau pentru un număr mic de membri.
[/column]