Dosar depus in 2019 pe acţiune în constatare clauze abuzive

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Dosar depus in 2019 pe acţiune în constatare  clauze abuzive

Dosar depus in 2019 pe acţiune în constatare clauze abuzive, multumim coltucsiasociatii.ro pentru implicare. Vezi si #livecoltuc .

Multumim http://www.coltuc.ro

Nr. unic (nr. format vechi) : 1263/259/2019
Data inregistrarii 21.05.2019
Data ultimei modificari: 10.07.2019
Sectie: Sectia Civila
Materie: Civil
Obiect: acţiune în constatare constatare clauze abuzive
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
ANGHEL CORNEL IRINEL Reclamant
ANGHEL DANIELA Reclamant
SC FIRST BANK S.A. – FOST S.C. PIRAEUS BANK Pârât

Şedinţe

26.09.2019
Ora estimata: 08:30
Complet: C6 Civil
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

Căi atac

Nu există informaţii.

Clauza abuziva

Definitie: Clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul si care prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract creeaza. In detrimentul consumatorilor si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.

Se interzice comerciantilor stipularea de clauze abuzive in contractele incheiate cu consumatorii

O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract. Creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.

teoria clauzelor abuzive,  abuzul de drept contractual, deschide o interesantă şi extrem de actuală discuţie legată de teoria clauzelor abuzive, pe care o să o schiţăm în cele ce urmează.

Domeniul de aplicare al teoriei clauzelor abuzive,Ultimul dosar depus in 2019 pe acţiune în constatare.

Chestiunea clauzelor abuzive şi-a făcut loc în dreptul pozitiv, în mod preferenţial, în categoria contractelor de consum. In acest domeniu – al raporturilor contractuale dintre un profesionist şi un consumator, se aplică norme speciale de determinare a caracterului abuziv al unor clauze contractuale. Legiuitorul român, prin Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive, a transpus Directiva 93/13 privind clauzele abuzive. Din complexa mulţime de norme specifice sectorului dreptului consumului, tematica clauzelor abuzive reprezintă un domeniu preferenţial şi de imediată actualitate, constituind, deja în mod tradiţional, un segment legislativ prioritar.

[/column]