Ce fac daca am facut un accident auto

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Ce fac daca am facut un accident auto

Ce fac daca am facut un accident auto ,vezi http://www.coltucsiasociatii.ro. Fug,Plec,mut masina? Ce Fac? Vezi si #livecoltuc .

Vezi http://www.coltucsiasociatii.ro

ce fac daca am avut un accident auto

Ai fost un sofer atent, dar de data aceasta ai patit-o! Ai provocat un accident sau poate esti victima unui accident. Cum e pentru prima data cand te confrunti cu o astfel de problema, nici nu stii ce trebuie sa faci.

Ar trebui sa retii, in primul rand, ca in cazul unui accident, exista doua posibilitati: completarea de catre persoanele implicate a formularului de constatare amiabila sau prezentarea la sectia de politie in termen de 24 de ore de la producerea accidentului.

Daca esti victima accidentului produs de un vehicul asigurat, te vei adresa asiguratorului care a emis polita de asigurare pentru vehiculul care a produs dauna.

In cazul in care dauna a fost produsa de asigurat, acesta va informa asiguratorul propriu. Pentru deschiderea dosarului de dauna, te vei adresa oricarei unitati a asiguratorului respectiv, indiferent de unde a fost emisa polita.

Daca ai suferit un accident provocat de catre un vehicul neasigurat, Biroul Asiguratorilor Auto din Romania sau asiguratorul la care ai o polita facultativa va suporta prejudiciile.

În 1869 a avut loc un accident de automobil cu aburi, în care a murit cercetătoarea irlandeză Mary Ward. Primul accident de automobil (cu MAI) din lume a avut loc în Ohio City, Ohio în 1891.[1] Un alt accident are loc în sud-estul Londrei, la 17 august 1896.[2]

Rata accidentelor rutiere din România (2011)

În România, în fiecare an, peste 2.700 de oameni își pierd viața în accidente rutiere, iar alți 10.000 sunt grav răniți[3]. În anul 2009, în Uniunea Europeană, 35.000 de oameni și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere[4]. România stă cel mai prost la acest capitol – cu aproape 2.800 de decese în 2009 în urma accidentelor de pe șosea – cea mai mare rată de fatalitate în raport cu numărul de locuitori[4].

În primele șapte luni ale anului 2008 s-au înregistrat peste 1.100 de accidente în care au fost implicate scutere și mopede și alte 1.800 produse de motociclete[5]. Peste 150 de persoane au murit[5].

Cel mai grav accident rutier din istoria României a avut loc pe 29 iulie 1980.[6] Un autobuz supraaglomerat, ce se deplasa de la Suceava spre Botoșani, are o pană de cauciuc și cade de pe un pod într-o mlaștină adâncă. Accidentul s-a soldat cu 48 de victime, în mare parte copii.

[/column]